14 Tattoo aftercare tips

 

Was alles voordat je naar de tattoo shop vertrekt.

Dat betekent uw lakens, kussens, handdoeken en alle kleding die u van plan bent te dragen gedurende de duur van het genezingsproces. Als je een microscoop had om alle bacteriën in je huis te onderzoeken, zou je verbaasd zijn en ja misschien zelfs een beetje walgen ook! Voordat je gaat slapen, leg je een schone handdoek op je bed en slaap je daarop. U helpt voorkomen dat nieuwe inkt vlekken op uw lakens maakt, en u weet dat u 's nachts op een volledig schoon gebied slaapt. Elke ochtend verwissel je je handdoek voor een schone handdoek, het is simpel.

Eet iets direct nadat je de shop hebt verlaten.

Een koekje, een snoepreep, wat dan ook. Na het uitlekken van al het plasma en urenlang stil zitten zullen uw bloedsuikerspiegels dramatisch dalen. Wanneer dit gebeurt, zal je reactie op pijn worden geïntensiveerd! Dan gaan we ervan uit dat je geen duizeligheid ervaart of eerst flauwvalt.

Nooit plukken aan je korsten,

ongeacht hoe klein ze zijn of hoe verleidelijk het ook is.

Zelfs de kleinste plukactie laat je achter met littekens en je hebt een lichtpuntje dat nog verder moet worden bijgewerkt. Om nog maar te zwijgen, open bloedige wonden zorgen ook voor een uitstekende plek voor bacteriegroei. Doe het niet!

Was eerst je handen voordat je je tattoo wast!

Het is zo gemakkelijk om te vergeten, maar het is een uiterst belangrijke stap om te nemen. Breng een dag door met rondlopen in het openbaar en je handen zullen bedekt zijn met allerlei vervelende bacteriën. Het laatste dat je wilt doen is dat in je huidwond wrijven. Dus scrub je handen, knokkels en palm schoon! Vergeet niet dat het gemakkelijk is om afgeleid te worden wanneer u familie en vrienden uw nieuwe inkt laat zien, u moet dit doen met schone handen. Als dat niet gebeurt, is dit letterlijk de nummer één manier om infecties te veroorzaken!

Geen zwembaden, geen sauna's, geen extreem lange douches gedurende de eerste drie weken, minimum.

Denk eraan, een snelle douche om op te frissen is prima, maar een lange douche is dat niet. Iets langer dan 10 minuten in de douche en je zult een slechte tijd hebben. Weet dat zelfs als een zwembad is gechloreerd, het nog steeds niet goed is om erin te zwemmen!

Geen blootstelling aan de zon en zonnebaden.

Vooral in de eerste 3 weken zal het de levendigheid vernietigen in kleuren zoals geel, roze, wit en oranje. Hoewel in werkelijkheid elke kleur vervaagt, zelfs zwart. Nadat de tatoeage is genezen, breng je altijd zonnebrandcrème aan van SPF 50 of maak je het leven gemakkelijker en zoek je je zonnebrandmiddelen die speciaal zijn gemaakt voor tatoeages.  De zon zal na verloop van tijd zowel kleur als zwarte inkt in je tatoeage doen vervagen. Als je ooit een bank hebt gezien die al jaren voor het raam zit, weet je wat ik bedoel.

Vermijd strakke kleding die tegen je nieuwe tatoeage schuurt.

Wrijving irriteert niet alleen je huid en maakt dat het zelfs nog meer gaat jeuken, het schilfert ook weg bij korsten en u krijgt dan schilfer vlokken. Voor been-tatoeages zijn shorts een goede keuze, maar skinny jeans zijn niet in uw belang.

Als je in de bouw, ziekenhuizen, enz. werkt...

bedek je nieuwe tattoo met een steriel niet-klevend verband tijdens de werkdag. Wanneer je niet thuis kunt rusten, en je werkplek je nodig heeft, zul je ervoor moeten zorgen dat je nieuwe tatoeage nergens in contact komt met Bijvoorbeeld bacteriën, stof en vuil, etc.

Je kunt met een nieuwe tatoeage naar de sportschool, maar het is een beetje riskant als je niet voorzichtig bent.

Zorg ervoor dat je nieuwe wond bedekt en goed beschermd is voordat je eropuit gaat om ijzer te pompen. Weet dat sportscholen uitstekende broedplaatsen zijn voor allerlei soorten bacteriën en ziektekiemen, waarvan er vele gemakkelijk kunnen worden gecontracteerd. Het is een openbare plaats met een stel zwetende mensen handen die alles toch aanraken. Zelfs als je yoga doet, kunnen de matten met bacteriën beladen zijn.

Geen alcohol of drugs

Gebruik geen alcohol of drugs tijdens de genezingsperiode van je tatoeage. alcohol kan schadelijk zijn tijdens de eerste 48 uur van de heling, omdat je getatoeëerde gebied nog steeds sijpelt van bloed en alcohol kan veroorzaken dat je bloed te dun wordt.

Bel een dokter,

negeer niet alleen abnormale symptomen die u zorgen baren. Dingen zoals overmatige zwelling, hoofdpijn en koorts, of overmatig bloeden en sijpelen kunnen vaak ernstiger zijn dan eerst werd gedacht. Speel indien mogelijk op veilig. Onthoud dat zelfs allergische reacties kunnen gebeuren.

Bepaalde tatoeages op je lichaam zullen moeilijker te genezen zijn,

zoals nieuwe voet- en polstattoos. Denk aan al de keren dat uw voeten het tapijt, schoenen, enz. raken. Dat is veel contact met bacteriën en wrijvende actie. Of wat dacht je van hoe vaak je pols tegen je laptoptoetsenbord, deurknoppen, enz. Slaat? Al deze momenten maken het moeilijker om je nieuwe tattoo schoon te houden; het vergt zorgvuldige aandacht.

Was je handen voordat je gaat slapen.

Je zult merken dat je je nieuwe tatoeage de hele nacht door aanraakt zonder het zelf te beseffen. Ooit midden in de nacht wakker geworden om te krabben, maar je kan je niet s'morgens herinneren dat je dat gedaan hebt? Het gebeurt.

Alle lichamen bevatten verschillende hoeveelheden inkt,

en het is normaal dat een deel ervan uit je vel valt. Raak niet gefrustreerd door vlekken, zelfs als er inkt verdwijnt kan dit nog altijd een touch-up krijgen.