Aftercare

Hartelijk gefeliciteerd!

Je bent de trotse eigenaar van een geheel nieuwe tatoeage en je wil er echt wel goed zorg voor dragen! Vanaf dit punt is je tattoo artiest niet verantwoordelijk voor eventuele infecties of problemen die je met je tatoeage hebt als je er niet goed voor zorgt. Het is erg belangrijk dat u deze richtlijnen volgt. Een echt mooie tattoo kan een ramp worden als de juiste nazorg niet wordt genomen.

Het kan ten minste zes weken duren voordat je nieuwe tatoeage is genezen, geef hem voldoende tijd. Veel mensen willen het proces haasten, maar zo werkt het niet. Vergeet niet dat een tatoeage een levenslang kunstwerk is dat voor altijd op je lichaam zal staan! Behandel het goed voor de eerste zes weken en het zal er goed uitzien voor het leven.

Lees ook de 14 tips voor tattoo nazorg!

Laat dat verband gerust!

Je artiest heeft er om een heel goede reden voor gezorgd dat hij je nieuwe tatoeage een verband om doet - om te voorkomen dat bacteriën uit de lucht je wond binnendringen. Ja, zo mooi als je nieuwe tattoo is, het is nog steeds een wond. Open vlees is een voedingsbodem voor bacteriën en infecties. Laat het verband minimaal twee uur aan. Door de opwinding van het hebben van een nieuwe tattoo zal je het verband sneller willen verwijderen, zodat je je vrienden kunt laten zien, maar je vrienden zullen gewoon moeten wachten tot later.

Was eerst je handen voordat je je tattoo wast!

Het is zo gemakkelijk om te vergeten, maar het is een uiterst belangrijke stap om te nemen. Breng een dag door met rondlopen in het openbaar en je handen zullen bedekt zijn met allerlei vervelende bacteriën. Het laatste dat je wilt doen is dat in je huidwond wrijven. Dus scrub je handen, knokkels en palm schoon! Vergeet niet dat het gemakkelijk is om afgeleid te worden wanneer u familie en vrienden uw nieuwe tattoo laat zien, u moet dit doen met schone handen. Als dat niet gebeurt, is dit letterlijk de nummer één manier om infecties te veroorzaken!

Na 2-3 uur:

Verwijder het verband, gebruik lauw water en antibacteriële zeep om eventuele zalven, bloed en / of plasma voorzichtig weg te spoelen. Gebruik geen washandje of schuurmiddel. In dit geval is je hand je beste hulpmiddel. Als je tatoeage slijmerig of glad aanvoelt, ben je waarschijnlijk plasma aan het verliezen. Probeer dit voorzichtig zoveel mogelijk te verwijderen, wanneer het plasma opdroogt, ontstaan er korsten. Vervolgens dep zachtjes (niet wrijven!) het gebied droog met een papieren handdoek, volg met een zeer lichte applicatie van nazorg crème.

De eerste nacht:

Koop wat goedkope lakens of gebruik oude lakens en was ze voor gebruik. Je hebt een slaapoppervlak nodig dat vrij is van maandenlange dode huidcellen en bacteriën. Schop je huisdieren uit je bed, negeer die smekende ogen! Laat je huisdieren nergens in de buurt van je nieuwe tatoeage komen! Je bed is nu klaar en je kunt er bijna in springen, maar eerst moet je je tatoeage schoonmaken. Breng de eerste 2 nachten geen nazorg crème aan op je tatoeage, bedek het gewoon met wat plasticfolie. Vanaf nacht 3 tot je tatoeage is genezen, kun je een oud T-shirt (vers gewassen natuurlijk) of een broek dragen, afhankelijk van waar je bent getatoeëerd. Als je shirt of broek vastzit aan je tatoeage als je wakker wordt ... geen paniek! voorzichtig trekken of lauw water (aangeraden) gebruiken om het los te krijgen. Probeer te voorkomen dat je op je tatoeage gebied slaapt.

Goede nacht!

De komende dagen:

Als je uit bed komt, is het tijd om je tatoeage schoon te maken. Was eerst je handen! Gebruik vervolgens lauw water en antibacteriële zeep, was je tatoeage voorzichtig. Gebruik opnieuw je hand en geen washandje. Dep vervolgens het gebied droog (niet wrijven!) met een papieren handdoek. Laat het uitdrogen totdat het volledig droog is en breng een dunne laag nazorgcrème aan. Bedek je tattoo niet met plasticfolie laat hem ademen.

Doe dit de eerste 5 dagen 5 keer per dag. Na dag 5 doe je het 3 keer per dag.

Na een paar dagen zul je wat korstvorming opmerken, je tattoo zal ook een beetje jeuken, niet krabben en zeker geen korstjes wegplukken! Nu is het niet het moment om je tatoeage te ruïneren! Als je er toch voor kiest en er aan krabt kun je de inkt eruit halen en vlekken op je huid krijgen als deze is genezen, dit valt niet onder de garantie! Als je tatoeage erg rood wordt (een beetje roodheid is normaal) en erg pijnlijk is, dan zou je een infectie kunnen hebben en daarvoor een behandeling nodig hebben. Kom alsjeblieft terug naar de shop zodat we je kunnen helpen of we je naar je dokter kunnen sturen.