Frequently asked questions

Is het veilig om een tattoo te laten zetten?

Onze tattoo lounge is goedgekeurd door de federale gezondheidszorg en we zijn getraind om uw tatoeage zo hygiënisch mogelijk te plaatsen. De tattoo inkt die wij gebruiken, voldoet aan de strengste eisen die momenteel bestaan, zelfs strenger dan de Belgische wetgeving! Onze naalden gebruiken we slechts één keer en zijn allemaal steriel verpakt voor gebruik.

Doet het pijn om een tattoo te krijgen?

Iedereen heeft een andere tolerantie tegen pijn. Maar ja, het doet pijn, maar niet zo veel. Mensen zouden niet meer terugkeren als het zo veel pijn doet. Onthoud, het waarom en de schoonheid van de tatoeage en de trots die ermee verbonden is, draagt bij aan het zetten van de tatoeage en een beetje pijn ben je snel vergeten.

Kan ik verdovende crèmes gebruiken?

Nee, wij raden deze producten niet aan.

Hoeveel kost het?

Als het gaat om tatoeages, krijg je waar je voor betaalt. Ja, je kan het goedkoop doen en ja, je tattoo zal er ook zo uitzien en dan kan een echte tattoo artiest het voor je oplossen. Kijk voor kwaliteit en betaal er dan ook voor. Tattoos zijn geen koopjesmateriaal, als je niet voor kwaliteit kunt betalen, doe dan niet lastig. Tattoos zijn kunstwerken die u de rest van uw leven draagt, Don't settle for less!

Wat moet ik krijgen? En waar?

Dit is allemaal een kwestie van persoonlijke smaak, u kunt alles krijgen wat u wilt. Houd in gedachten wat u voor werk doet en het type sociale kring u in vertoeft. Ook kunt u overwegen dat u uw tattoo moet bedekken.

Wat is de beste tijd om een tattoo te krijgen?

U kunt het hele jaar door een tatoeage krijgen. Houd er rekening mee dat uw tattoo moet genezen en dat u het niet meer blootstelt aan de elementen dan het zou moeten zijn.

Ga ik spijt krijgen van een tattoo?

Voor het grootste deel, NEE! Als u wat denkwerk en tijd in uw tattoo steekt dan gebeurt dat niet snel. Wie je was toen je besliste om een tattoo te krijgen is een onderdeel van jou, waarom zou je je betreuren wie je was toen en wie je bent vandaag?

Kan ik hepatitis B, aids of tetanus krijgen als ik een tattoo laat zetten?

Nee, alles wat we gebruiken (naalden, scheermesjes, inktcilinders, ...) wordt één keer gebruikt. Na het plaatsen van een tattoo is de workshop ook volledig ontsmet, zodat ook de volgende tattoo 100% hygiënisch geplaatst kan worden. Natuurlijk hebben we de verplichte training voor hygiënische procedures gevolgd.

Mag ik getatoeëerd worden als ik diabetes heb?

Wij raden u aan om uw arts te raadplegen. Als u toestemming krijgt, houd er rekening mee dat uw tattoo meer tijd nodig heeft om te genezen. Breng ook een toestemmingsformulier van uw arts mee voor uw tattoo artiest.

Is het ok om een tattoo te krijgen als ik ziek ben?

Het krijgen van een tattoo als je immuunsysteem niet 100% is, is geen goed idee. Je hebt je kracht nodig om je tattoo te laten genezen, iets waar je moeite mee hebt als je lichaam al tegen virus en / of bacterie vecht. Niet te vergeten het feit dat het zeer onbezonnen is om je ziekte in de tattoo studio te brengen en je ziekte kiemen door te geven aan anderen en je tattoo artiest. Als u een afspraak gesprek heeft bel (op tijd!) en maak een herplanning.

Kan ik tatoeage krijgen als ik zwanger ben of borstvoeding?

Nee, je lichaam gaat al voldoende veranderingen door, het is het beste om je lichaam of je ongeboren baby niet te beïnvloeden. Het is gewoon het risico niet waard!

Kan ik een allergische reactie krijgen van een tattoo?

Dit is zeldzaam, maar het kan gebeuren. Zelfs als u een al tatoeage heeft laten zetten, dan kan het toch gebeuren dat u een allergische reactie krijgt. Dit is het meest voorkomend in rode en blauwe inkt.

Gebruik je veganistvriendelijke producten?

Al onze tattoo inkt die we gebruiken is 100% veganist vriendelijk. Onze stencils voor uw tattoo zijn ook gemaakt op speciaal transferpapier. De scheermesjes die we gebruiken zijn zonder vochtinbrengende strip en natuurlijk hebben we ook een reeks veganistische vriendelijke nazorg producten.