Tattoo proces stap voor stap

Als je erover nadenkt om je eerste tatoeage te krijgen, maar je bent niet bekend met het proces, kan de gedachte van het laten zetten van een tattoo je misschien wat angstig maken. Angst voor het onbekende kan ons soms weerhouden om dingen te doen die we echt willen doen. Je bent misschien bang dat het te veel pijn zal doen. Je zou je misschien zorgen maken dat je niet zou weten of de artist iets verkeerd deed.

Het beste wat u kunt doen, is uzelf informeren over het proces van hoe een tattoo wordt aangebracht en op die manier bent u voorbereid en weet u wat u kunt verwachten als u in de stoel van de artist zit. Dus, hoe wordt een tatoeage op de huid aangebracht? Stap voor stap probeer ik u te vertellen hoe de menselijke huid wordt getransformeerd in een prachtig kunstwerk.

Nadat u uw tattoo-ontwerp heeft gekozen en u wil een afspraak maken, dan moet u een geldig legitimatiebewijs kunnen voorleggen om uw leeftijd aan te tonen. Of u maakt een afspraak voor een latere datum of u gaat direct naar stap 1

(1)

Neem plaats op de stoel of tafel:
Relax en ga zitten of liggen.
Je artist zal zijn of haar best doen om het je zo comfortabel mogelijk te maken voor de tatoeage die je hebt gekozen.

(2)

Nu is het tijd voor de voorbereiding:
Het deel van uw lichaam dat u hebt gekozen voor uw tattoo wordt schoongemaakt, meestal met ontsmettings alcohol. Vervolgens wordt elk haar uit het gebied verwijderd door het te scheren met een nieuw wegwerpscheermes dat na gebruik wordt weggegooid. Zelfs de fijnste haren kunnen in de weg zitten en problemen veroorzaken, dus dit is een cruciale stap, zelfs als je geen haren kunt zien. Vervolgens wordt het gebied opnieuw schoongemaakt om ervoor te zorgen dat het glad is en klaar is voor de overdracht.

(3)

Maken en toepassen van de stencil-overdracht:
De meeste tattoo-studio's gebruiken een machine die een thermische fax wordt genoemd om hun stencils te maken. Dit bespaart letterlijk uren aan opsporingstijd door simpelweg uw tattoo-ontwerp in de machine te steken en het in enkele seconden over te brengen op een speciaal thermisch papier.

Zodra je stencil klaar is, is het tijd om de overdracht op je huid te maken. Wanneer het papier van je huid wordt weggetrokken, zal het je verlaten met een paars-achtige blauwe gelijkenis van je toekomstige tatoeage.

(4)

Voorbereiding van de tattoo-machine en andere apparatuur:
Het is op dit moment dat je artist begint met het voorbereiden van hun tattoo-machine. De inkten worden in kleine kopjes geplaatst, "inktdoppen" genoemd, en de naalden en tubes worden uit hun steriele zakjes verwijderd en in de machine geplaatst. Schoon, gedistilleerd water wordt in een beker gegoten om de naalden te reinigen tijdens het tattoo proces en om van de ene kleur naar de andere te gaan.

(5)

Het linework starten:
Om een ​​paar redenen wordt er een beetje zalf over je stencil ontwerp geplaatst. Een daarvan is dat het helpt de overdracht langer vol te houden zonder het per ongeluk af te wrijven, en het helpt ook de naald soepeler over de huid te laten glijden, wat zeker comfortabeler voor je zal zijn! Nadat de zalf is aangebracht, is het tijd voor de eerste regel. Als je nerveus bent, hou dan je adem niet in. Neem een ​​mooie, langzame, diepe ademhaling en probeer te ontspannen. De eerste minuut of zo zal het moeilijk zijn. Daarna zal je huid er enigszins aan wennen en zal de pijn beginnen af ​​te nemen.

(6)

Schaduwen en kleuren:
Zodra al het lijnwerk is voltooid, kan uw artist een beetje gemakkelijker ademen, wetende dat hij zich geen zorgen meer hoeft te maken over de overdracht. Nu is het tijd om creatief te worden met een beetje schaduw en mogelijk kleur. Afhankelijk van de grootte van je tattoo kan je artist overschakelen naar een andere reeks naalden die magnums (of mags) worden genoemd en die zijn ontworpen voor kleuren en schaduwen. Ze kunnen zelfs van tattoo-machine wisselen. Het schaduwen en kleuren kunnen vrij snel gaan en voordat je het weet, heb je een complete tattoo.

(7)

De voltooide tatoeage:
Je artist kan een foto van je tattoo leuk vinden voor zijn portfolio. Dan maken ze een foto, en dit is een goed moment voor jou om een ​​foto te maken, als je een camera bij je hebt. Het maken van een foto nadat de beschermende zalf is aangebracht, veroorzaakt verblinding, dus het is het beste om het nu te doen. Als je om welke reden dan ook niet wilt dat de kunstenaar een foto maakt, zeg dat dan  gewoon.

(8)

Dresseren en verbinden:

Nu is je tattoo klaar en schoon, het moet behandeld worden als een wond. Een beschermende laag zalf zal op de tatoeage worden aangebracht om binnendringen van bacteriën in de lucht te voorkomen die een infectie kunnen veroorzaken. Dan zal een verband worden aangebracht, en het zal worden vastgebonden om te zorgen dat het veilig is. Het is belangrijk dat u dit verband aanhoudt gedurende de tijd die uw artist u geeft.

Dit brengt ons bij onze laatste stap:

(9)

nazorg:
Uw artiest geeft u nu nazorg instructies. Deze worden zowel mondeling uitgelegd, als op een papiertje meegegeven naar huis.
Het is belangrijk dat u luistert en de instructies opvolgt die u krijgt. Vanaf dit punt is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw tattoo goed wordt verzorgd. De artiest kan niet de schuld krijgen als je een infectie krijgt omdat je de aanwijzingen niet hebt opgevolgd!